Rólunk

Ez egy gasztroblog, kulináris kalandozásaim térképe, ahol minden megálló egy édes pihenő, amivel főként cukrásztudományodat alapozhatod, bővítheted, és persze tesztelheted, ha velem tartasz.

Nevem László Paulina, barátaimnak és családtagjaimnak csak Lala. Főállásban középiskolai angoltanár vagyok, emellett PhD képzésben veszek részt, ezért a szellemi munka mellett szükségem van egy olyan hobbira, amely teljesen kikapcsol, és kiélhetem benne a kreativitásomat is. Így a cukrászat, illetve süti készítés lett az én „extrém sportom”.

Extrém, mert akik ismernek, tudják, hogy képes vagyok szélsőségesen sok időt eltölteni (például egy ünnepi készülődés alkalmával) a desszertek megálmodásával, elkészítésével és tálalásával, és szerencsére a legtöbbször „extrémen” jó dolgok sülnek ki a konyhában. 

Szerintem kétféle ember létezik az „édesszájúak” bolygóján. Az egyik, aki szívesen lapozgatja a szakácskönyveket, gasztromagazinokat, és ámulattal, vágyakozva nézi a jól sikerült, hívogató fogások fotóit, majd becsukja a magazint, es megelégszik a virtuális gasztronómiai élménnyel. А másik típus azonban szenvedélyesen kutatja a neki tetsző recepteket, es ki is próbálja azokat (barátai és családtagjai legnagyobb örömére), majd egy idő után saját receptekkel rukkol elő, mert kikapcsolja a konyhai alkotás folyamata. 

Szóval, Te melyik vagy? „Műkedvelő" vagy hobbicukrász? Nos, én minden kétséget kizáróan a második tábort erősítem. Tulajdonképpen, teljesen mindegy melyik csoporthoz tartozol. Örülnék, ha az édesszájú éned minél többször leszállna az édesszájúak bolygóján, betérve a SweetSpot oldalra egy újabb es újabb édes pihenőre.

Ezen álmom megvalósításához segítséget kapok öcsémtől, László Bálinttól, aki a következőképpen vall a gasztronómiáról, azon belül is a desszertekhez fűződő viszonyáról:
„A konyha a hétköznapokban nem kimondottan a férfiak pályája. Ugyanakkor, az onnan érkező végső eredmények egyikünket sem hagyják hidegen. Magam ugyan tűrhető otthonossággal mozgok ezen a terepen, de az édességek még akkor is tabunak számítanak. Mindazonáltal, díjazom a szokványos kinézettől és a bejáródott ízvilágtól eltérő cukrász különlegességeket, a giccsesség mellőzésével. A SweetSpot gasztroblognál kezdetben abban segédkezem, hogy a cukrász remekekről élethű fotókat közölhessünk az oldalon, és azok minél több kulináris rajongóhoz eljuthassanak". :) 


László Paulina - Lala
László Bálint